Az AGM-158-as alapváltozata startol egy F-15E vadászbombázóról   © USAF

Nagy hatótávolságú fegyverrel bővült az amerikai F-15E vadászbombázók arzenálja

2018-03-01Katonai repülés

Az USAF közleménye szerint a Lockheed Martin által kifejlesztett JASSM-ER jelzésű szárnyas rakétákat immár korlátozás nélkül alkalmazhatja a Strike Eagle flotta

Az AGM-158B JASSM-ER (Joint Air-to-Surface Standoff Missile - Extended Range) az 1998-óta gyártott AGM-158A JASSM szárnyas rakéta megnövelt hatótávolságú változata. Annak ellenére, hogy méretük megegyezik, képességeik jelentősen különböznek.

Kapcsolódó tartalom: Megérkezett Lengyelországba a légierő F-16-osaihoz szánt első szállítmány AGM-158A szárnyas rakéta

Az AGM-158A 370 kilométeres hatótávolságával szemben az ER (Extended Range) verzió jelentősen többet tud, segítségével több, mint 900 km távolságban lévő földfelszíni célok is leküzdhetőek.


Ennek köszönhetően a fegyvert hordozó repülőgépek már az ellenséges légvédelem megsemmisítési zónájának elérése előtt indíthatják halálos terhüket.


Mind az alapváltozatú AGM-158A JASSM, mind a megnövelt hatótávolságú AGM-158B JASSM-ER egy gázturbinás meghajtású, csökkentett észlelhetőségű szárnyas rakéta, melyet jól védett célpontok ellen lehet alkalmazni. Mindkét típusváltozat inerciális, műholdas és infravörös kombinált önirányítással rendelkezik.

TETSZETT A CIKK? AJÁNLD MÁSOKNAK IS!

Hogy ne maradj le semmiről ami a levegőben történik, lájkold az AeroTech Facebook-oldalát!

HASONLÓ TÉMÁJÚ KORÁBBI HÍREINK:

Friss hírek

Copyright © 2018 by AeroTech Media